Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Кето лапад с извара и яйца

Кето лапад с извара и яйца

Кето лапад с извара и яйца
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1

Необходими продукти

  • зелен лук - 1 стрък
  • извара - 3 с.л. с връх
  • лапад - 1 връзка
  • яйца - 2 цели + 1 белтък
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във вряла вода бланширайте лапада за няколко минути, отцедете и нареже

Накълцайте зеления лук, разбийте изварата с яйцата и малко сол.

Сложете олио в тиган, задушете лука. След малко добавете лапада, разбъркайте. Овкусете с черен пипер и сипете малко вода.

Добавете яйцата с изварата към лападената манджа. Разбъркайте.

Сложете в чиния, поръсете шарена сол и поднесете кето лапада с извара и яйца.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: