Кокосова торта за начинаещи

Криси ЧерниковаКриси ЧерниковаДарт Вейдър162811411
16/10/2019
"Няма значение дали сте майстор или не - тази лесна кокосова торта може да бъде приготвена от всеки "
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо147
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кокос - 200 г пълномаслен
  • заквасена сметана - 400 г 30 % масленост
  • бисквити - около 350 г, обикновени
  • прясно мляко - 200 мл за топене на бисквитите
  • кафява захар - 4 - 5 с.л.
  • ванилия - 1 прахче
  • течен шоколад - 1 голям буркан
  • шоколадови капки - за украса, или шоко топчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете заквасената сметана, кокоса, ванилията и захарта. Разбъркайте до получаването на крем за торта.

Отделни загрейте прясното мляко и започнете да топите бисквитите в него. Всяка натопена бисквита поставете в тава, форма за торта или поднос. Редете напоените бисквити до получаване на блат. Него намажете с течен шоколад и от приготвения кокосов крем.

След това направете още един блат от бисквити, натопени в горещо мляко. Продължете с пласт течен шоколад и кокосово крем. Процедирайте така до изчерпване на продуктите, като завършите задължително тортата с кокосов крем.

Така приготвеният десерт украсете с шоколадови капки, шоколадови топчета или според въображението си. Поставете кокосовата торта в хладилник. Хубаво е да поседи един ден и след това да бъде нарязана.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар