Торта Карбонара

Торта Карбонара
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"От онези торти, на които няма да сложите свещички, но със сигурност няма да забравите дълго"

Необходими продукти

  • спагети - 400 г
  • сол
  • масло - 1 с.л.
  • пармезан - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • готварска сметана - 250 мл
  • бекон - 250 г сурово - пушен
  • черен пипер - 1 щипка
  • розмарин - 3 клончета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спагетите се сваряват в тенджера с подсолена вода и според инструкциите на опаковката.

Стените и дъното на форма се намазват с масло, а след това се поръсват с настърган пармезан.

След като спагетите се охладят се прехвърлят в голяма купа. След това се разбиват яйцата, прибавя се сметаната и малко черен пипер.

Беконът се нарязва на дребно, останалата част от пармезана се настъргва и заедно с листата от розмарина се прибавят към спагетите.

Разбъркват се добре и се прехвърлят във формата за печене. Пекат се на 180 градуса за около 40 минути или до златисто.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: