Боб в гърне по селски

АнабелАнабелКопирайтър342344
12/10/2019
"Уж обикновен боб, а душа даваме да го опитаме в гърне по селски, повече от пържолите ни харесва "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо840
  • Преглеждания за месеца103
  • Преглеждания за седмицата74
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва от вечерта в студена вода. На сутринта водата се сменя, слага се нова и тенджерата се слага на котлона.

Щом водата заври бобът се отцежда и прехвърля в глинено гърне.

Лукът и чушките се нарязва на дребно, морковите на кръгчета, главата целина на кубчета.

Нарязаните зеленчуци се слагат при боба заедно с лютата чушка, целите скилидки чесън, червения пипер, олиото и подправките.

Налива се вода да покрива два пръста боба, гърнето се похлупва и слага в студена фурна.

Бобът в гърне се готви отначало на 220 градуса, след което температурата се намалява на 170°C.

Към края на готвенето към боба в гърне по селски се прибавят смлените домати и солта.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар