Начин на приготвяне
Изберете по-шарено овнешко месо. Нарежете го на парчета и го смелете с месомелачката. Готовата овнешка кайма прекарайте втори път през машината за да стане по-фина.
Нарежете лука на много ситно и го запържете в съвсем малко мазнина. Когато омекне го добавете към овнешката кайма. Прибавете подправките, предварително сварения ориз, яйцето и канелата. Омесете кайма.
С навлажнени ръце направете топчета (може да им придадете и правоъгълна форма). Оваляйте кюфтенцата в брашно. Загрейте олиото и изпържете кюфтенцата. В същата мазнина изпържете картофите, които сте обелили и сте нарязали на кръгчета.
Поднесете папкените с гарнитура от картофи, наръсени обилно с пресен магданоз и полети с леко загрято олио.
Коментари