Талиатели с патладжани и печени домати

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Копирайтър
206
494
189
37
5
22/09/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо145
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме доматите на половинки и ги издълбаваме, като премахваме семките. Посоляваме ги отвътре и ги поставяме върху салфетки, за да се отцеди сокът им.

След това ги подреждаме в грил тиган и ги запичаме и от двете страни. Обелваме готовите домати и ги нарязваме на малки парчета. Сипваме талиатели в тенджера с кипнала, подсолена вода и варим до готовност.

След това ги изцеждаме и поставяме в дълбока купа. В тиган сгорещяваме зехтина, добавяме дребно нарязания чесън, и патладжаните, отцедени от горчивия сок и нарязани на кубчета.

Когато патладжаните започнат да се зачервяват, поръсваме с босилека, добавяме доматите, виното, посоляваме и оставяме да се варят около 2 минути.

Изсипваме готовата смес върху талиателите, добавяме кедровите ядки и разбъркваме добре. Когато ги сервираме, настъргваме отгоре пармезан.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар