Ezine.bg»Рецепти»Паста»Талиатели Болонезе на фурна

Талиатели Болонезе на фурна

Талиатели Болонезе на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Лесни талиатели Болонезе за онези, които не могат да чакат и бързат да си хапнат вкусно"

Необходими продукти

  • талиатели - 1 пак.
  • кайма - 300 г смес
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • червено вино - 1/2 к.ч.
  • босилек
  • пармезан - за поръсване
  • зехтин - 4 с.л.
  • доматен сос - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата според указанието на опаковката. Изцедете и заделете.

Нарежете лука, моркова и чесъна на дребно. Задушете ги в зехтина.

Добавете каймата и пържете, докато промени цвета си. Налейте виното и изчакайте да се изпари алкохолът.

Сложете доматите и подправките. Намалете котлона и варете до готовност на продуктите.

Сложете пастата в готовия сос и разбъркайте.

Прехвърлете в тавичка за печене и поръсете с пармезана.

Печете в загрята фурна на 200 градуса, докато се запече леко кашкавалът.

Изключете, извадете тавата и оставете леко да се охладят талиатели Болонезе на фурна, преди да сервирате.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: