Ezine.bg»Рецепти»Баница»Бюрек»Турска баница бюрек

Турска баница бюрек

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Турска баница бюрек
Снимка: Албена Асенова
3 / 4
16/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"И вие ли сте станали рано-рано, за да приготвите турска баница бюрек"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • олио - 70 мл
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сода - 1/2 к.л.
  • сирене - 300 г
  • краве масло - 70 г
  • За заливка
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват две яйца и и към тях се прибавят киселото мляко със загасената в него сода и предварително натрошеното сирене.

Тавата, в която, ще се пече бюрекът, се намазнява и на три-четири места се слага от плънката.

Слагат се три кори, отгоре се поливат с малко олио и се слага от плънката.

Така се редуват до изчерпването на корите. Последният слой трябва да е само кори.

Турската баница се нарязва на осем триъгълни парчета (като торта). Кравето масло се разтопява и с него се полива бюрекът, като се стараем да влезе в направените прорези.

Разбиват се останалите четири яйца, прибавя се прясното мляко и сместа се излива равномерно върху бюрека.

Пече се в загрята на 190 градуса фурна до приятен загар.

Готовият бюрек се изважда от фурната и тавата се обръща върху две купички.

Целта е да остане пухкав.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: