Начин на приготвяне
В купа се разбиват две яйца и и към тях се прибавят киселото мляко със загасената в него сода и предварително натрошеното сирене.
Тавата, в която, ще се пече бюрекът, се намазнява и на три-четири места се слага от плънката.
Слагат се три кори, отгоре се поливат с малко олио и се слага от плънката.
Така се редуват до изчерпването на корите. Последният слой трябва да е само кори.
Турската баница се нарязва на осем триъгълни парчета (като торта). Кравето масло се разтопява и с него се полива бюрекът, като се стараем да влезе в направените прорези.
Разбиват се останалите четири яйца, прибавя се прясното мляко и сместа се излива равномерно върху бюрека.
Пече се в загрята на 190 градуса фурна до приятен загар.
Готовият бюрек се изважда от фурната и тавата се обръща върху две купички.
Целта е да остане пухкав.