Ezine.bg»Рецепти»Баница»Най-пухкавата баница със сирене

Най-пухкавата баница със сирене

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Най-пухкавата баница със сирене
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Това наистина е най-вкусната и пухкава баничка Вижте как да си я приготвите"

Необходими продукти

  • кори за баница - 250 грама
  • сирене - 200 грама
  • яйца - 4 броя
  • масло - 30 грама
  • цедено кисело мляко - 300 грама
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л. пресен
  • извара - 3 с.л.
  • сол - ако е необходимо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецпета е използвана правоъгълна тава с размери 28х18 см. Намазнете дъното и стените на формата много добре с масло.

Корите са малко по-дебели. Разрежете ги на две.

Угасете содата в киселото мляко и оставете да шупне.

Разбийте яйцата с малко сол, добавете към тях натрошеното сирене, изварата и олиото.

Сипете лимоновия сок в шупналото кисело мляко и веднага ги добавее към яйчената смес.

Сложете половин кора за баница в тавата и я набръчкайте добре. Разпределете равномерно от плънката и сложете втора набръчкана кора. Отново сипете от плънката и редувайте така до изчерпване на продуктите.

Последната кора намажете обилно с омекнало масло.

Загрейте фурната на 180 градуса. Печете баницата до готовност - около 35 минути.

Най-пухкавата баница със сирене е чудна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: