Начин на приготвяне
За тази рецпета е използвана правоъгълна тава с размери 28х18 см. Намазнете дъното и стените на формата много добре с масло.
Корите са малко по-дебели. Разрежете ги на две.
Угасете содата в киселото мляко и оставете да шупне.
Разбийте яйцата с малко сол, добавете към тях натрошеното сирене, изварата и олиото.
Сипете лимоновия сок в шупналото кисело мляко и веднага ги добавее към яйчената смес.
Сложете половин кора за баница в тавата и я набръчкайте добре. Разпределете равномерно от плънката и сложете втора набръчкана кора. Отново сипете от плънката и редувайте така до изчерпване на продуктите.
Последната кора намажете обилно с омекнало масло.
Загрейте фурната на 180 градуса. Печете баницата до готовност - около 35 минути.
Най-пухкавата баница със сирене е чудна.