Ezine.bg»Рецепти»Баница»Банички»Мързеливи банички

Мързеливи банички

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
Мързеливи банички1 / 2
28/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4-5
"Рецепта за вкусна закуска – не, не са палачинки, защото имат сирене, яйца, кисело мляко и сода, не са и бухтички, а са си мързеливи банички, които можем да проготвим рано сутрин"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 броя
  • кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
  • сода - 1 ч.л. равна
  • сирене - 200 г, натроешно
  • брашно - 2 ч.ч.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и добавете киселото мляко, разбъркано предварително със содата. Пресейте брашното и го прибавете към сместа. Накрая объркайте и с натрошеното сирене. Трябва да се получи гъсто кексово тесто.

Капнете малко олио в загрят тефлонов тиган. Сипете от сместа, загладете и след като се запече от едната страна, се обръщат, за да се запекат мързеливите банички от другата.

Поднесете баничките със сладко, мармалад, мед или солена гарнитура по избор.

Рейтинг

4.4
525
410
34
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Пържат ли се или се пекат на тефлонов тиган като палачинки.
02.07.2023 16:14
Анонимен
Анонимен
Бьрзо, лесно,вкусно! Благодаря Ви!
02.07.2023 09:21
Ирина Стоянова
Ирина Стоянова
Чудесна рецепта, бърза,лесна. Благодаря Ви за идеята.
29.04.2023 23:11
3
Анонимен
Анонимен
Чудесни са
11.08.2022 19:19
2
1
Mariq Valeva
Mariq Valeva
Каквото и да е , стана невероятно вкусно благодаря ... :)
25.11.2013 22:13
7
1
1
Покажи всички подкоментари
Галя
Галя
И аз съм на мнението на Рая Митева - това са бухти, само че със сирене!!!
16.11.2013 18:35
6
2
Нели
Нели
Класическата рецепта за "мързелива баница", която между другото е много обикновена и никога не те предава.
18.09.2013 19:11
2
2
Рая Митева
Рая Митева
Това си е класическо тесто за традиционните български бухтички.
18.09.2013 11:44
1
4
1
Покажи всички подкоментари
sunshine4eto
sunshine4eto
много са вкусни и на плочата станаха доста по- бързо, ако не ви е солено сиренето, не забравяйте да сложите малко сол
13.06.2012 14:55
3
1
Покажи всички подкоментари