Бифтек със сметана

Адела Петрова
Адела Петрова
Новак
18/06/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 084
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме телешкото филе на отделни бифтеци, които натриваме равномерно с черен пипер и сол. Сгорещяваме мазнината и изпържваме бифтеците от двете страни до зачервяване.

Нарязваме на филии лука и го разделяме на две. Половината разстиламе на дъното на подходящ съд, а върху него поставяме изпържените бифтеци.

Покриваме ги с втората половина нарязан лук, заливаме ги с мазнината от пърженето, доливаме малко топла вода и захлупваме плътно или завиваме в алуминиево фолио.

Печен ястието в предварително загрята умерена фурна до готовност. Поднасяме с малко разбита сметана и гарнитура по избор.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар