Бифтек със сметана

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Бифтек със сметана2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешко филе - 1 кг
  • лук - 4 глави
  • олио - 3 с.л.
  • сметана - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме телешкото филе на отделни бифтеци, които натриваме равномерно с черен пипер и сол. Сгорещяваме мазнината и изпържваме бифтеците от двете страни до зачервяване.

Нарязваме на филии лука и го разделяме на две. Половината разстиламе на дъното на подходящ съд, а върху него поставяме изпържените бифтеци.

Покриваме ги с втората половина нарязан лук, заливаме ги с мазнината от пърженето, доливаме малко топла вода и захлупваме плътно или завиваме в алуминиево фолио.

Печен ястието в предварително загрята умерена фурна до готовност. Поднасяме с малко разбита сметана и гарнитура по избор.

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: