Традиционен сутляш по турски

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
669
2k
5k
360
3
18/08/2019
"От малки до големи - всички сме израснали със спомена за вкуса на онзи сутляш - млечен, наситен, ароматен "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 195
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистения и измит ориз го слагаме в тенджера с вода и поставяме на котлона да ври до полуготовност.

В друга тенджерка слагаме 800 мл затоплено мляко, добавяме захарта и разбъркваме.

Предварително сме разбили жълтъците с тел, добавяме нишестето, ванилията и останалото мляко.

Когато млякото кипне, намаляваме котлона на средна температура, добавяме ориза, разбъркваме и започваме да наливате на тънка струйка от яйчената смес.

Бъркаме непрекъснато.

Оставяме да ври 10 минути, докато започне леко да се сгъстява.

Премахваме млякото с ориз от котлона и разпределяме или в глинени съдове, или в огнеупорни купички.

Изсипваме в тавата вода, така че да покрие дъното на купичките.

Слагаме тавата във фурната и печем на 180°C на горен реотан до образуване на златиста коричка.

Вадим сутляша.

Преди поднасяне охлаждаме традиционния сутляш по турски и поставяме в хладилник за няколко часа.

Практичен метален гевгир с дръжка - 20 cм
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен метален гевгир с дръжка - 20 cм
17.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Изключително удобен и практичен, металният гевгир ще бъде ваш помощник в приготвянето на всяко ястие. Позволява лесно измиване и отцеждане на продуктите. Металният гевгир се предлага с дълга дръжка за още по-удобна употреба и съхранение.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар