Традиционен сутляш по турски

18/08/2019
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваГуру132815922277
"От малки до големи - всички сме израснали със спомена за вкуса на онзи сутляш - млечен, наситен, ароматен "
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо439
  • Преглеждания за месеца98
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистения и измит ориз го слагаме в тенджера с вода и поставяме на котлона да ври до полуготовност.

В друга тенджерка слагаме 800 мл затоплено мляко, добавяме захарта и разбъркваме.

Предварително сме разбили жълтъците с тел, добавяме нишестето, ванилията и останалото мляко.

Когато млякото кипне, намаляваме котлона на средна температура, добавяме ориза, разбъркваме и започваме да наливате на тънка струйка от яйчената смес.

Бъркаме непрекъснато.

Оставяме да ври 10 минути, докато започне леко да се сгъстява.

Премахваме млякото с ориз от котлона и разпределяме или в глинени съдове, или в огнеупорни купички.

Изсипваме в тавата вода, така че да покрие дъното на купичките.

Слагаме тавата във фурната и печем на 180°C на горен реотан до образуване на златиста коричка.

Вадим сутляша.

Преди поднасяне охлаждаме традиционния сутляш по турски и поставяме в хладилник за няколко часа.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар