Свински котлети на фурна с цедено мляко и гъби

Кристиан АлександровКристиан Александров
Ентусиаст
372
1k
2k
48
17/08/2019
"Сочни свински котлети за всички, които никога няма да се откажат от свинското месце "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо421
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свински котлети - 2 бр.
  • цедено мляко - 6 с.л.
  • гъби - 8 бр.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • бял пипер - 1 щипка
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсваме приготвените свински котлети с двата вида пипер и солта. Натриваме добре. Нарязваме гъбите на едро.

Намазваме правоъгълна тефлонова формичка /като за кейк или хляб/ с масло. Сипваме 2 с.л. цедено мляко, размазваме го, отгоре нареждаме плътно резени гъби и върху тях поставяме двата котлета, един до друг.

Намазваме котлетите с останалото цедено мляко и отгоре разпределяме останалите гъби. Покриваме с алуминиево фолио и печем на 160 градуса 25 минути. След това махаме фолиото и печем още 15 минути на 180 градуса.

Кръгла емайлирана тава с декор 36 см-8%
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла емайлирана тава с декор 36 см
24.99 лв.
22.99 лв.
Виж ››

Практична кръгла емайлирана тава, която намира широко приложение във всяка кухня, защото в нея се приготвят вкусни ястия.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар