Свински котлети на фурна с цедено мляко и гъби

17/08/2019
"Сочни свински котлети за всички, които никога няма да се откажат от свинското месце "
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо110
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свински котлети - 2 бр.
  • цедено мляко - 6 с.л.
  • гъби - 8 бр.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • бял пипер - 1 щипка
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсваме приготвените свински котлети с двата вида пипер и солта. Натриваме добре. Нарязваме гъбите на едро.

Намазваме правоъгълна тефлонова формичка /като за кейк или хляб/ с масло. Сипваме 2 с.л. цедено мляко, размазваме го, отгоре нареждаме плътно резени гъби и върху тях поставяме двата котлета, един до друг.

Намазваме котлетите с останалото цедено мляко и отгоре разпределяме останалите гъби. Покриваме с алуминиево фолио и печем на 160 градуса 25 минути. След това махаме фолиото и печем още 15 минути на 180 градуса.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар