Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Патладжан с доматен сос и чесън

Патладжан с доматен сос и чесън

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Патладжан с доматен сос и чесън
Снимка: Геновева
4 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • патладжани - 1 бр. голям
  • домати - 3 - 4 бр. големи
  • сол
  • олио
  • чесън - 4 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 6 с.л.
  • вода - 50 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се измива, бели се и се нарязва на колелца. Осолява се и се оставя така за 30 минути. След това се измива хубаво с вода и се оставя да се отцеди от водата.

През това време може да си настържете на ренде или да пасирате доматите, като ги обелите предварително, не е желателно да е с люспите, затова си изберете по меко и узряло домати. Да си обелите и пасирате чесъна.

След това в сгорещено олио пържите патладжана, като първо го овалвате в брашно.

След като патладжанът е готов, изпържен си приготвяме доматения сос. В дълбока тенджера слагаме олио и запържваме 3 с.л. брашно в него. След това добавяме половината чесън и червения пипер разбъркваме и добавяме водата.

Бъркаме с телена бъркалка, за да не остане на бучки брашното. Добавяме на части при постоянно бъркане доматите и 1 ч.л. захар.

След това слагаме при соса изпържения патладжан и оставяме да се сгъсти.

При нужда добавете още вода. Накрая посолете на вкус и добавете останалия чесън и магданоз. Да Ви е сладко!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: