Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена скумрия в доматен сос с чесън

Печена скумрия в доматен сос с чесън

Печена скумрия в доматен сос с чесън
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • скумрия - 2 риби
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 3 глави
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • домати - 1 буркан
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • дафинов лист - 2
  • захар - 2 - 3 щипки
  • риган
  • магданоз
  • лимони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата от вътрешностите, измийте я старателно и я нарежете на парчета. Овкусете със сол и пипер, оставете я в чиния.

Нарежете лука и чесъна. Загрейте олио в тиган и запържете лука с щипка сол, за да омекне.

Пасирайте консервата домати и я сипете в тигана. Добавете дафиновия лист и скилидките чесън, овкусете със сол и захар.

Прехвърлете сместа в тава, а отгоре наредете парчетата печена скумрия. Поръсвате с риган на вкус.

Печете рибата в загрята на 180 градуса фурна около 30-35 минути или до готовност.

Поднесете с пресен магданоз и резени лимон.

Печената скумрия в доматен сос с чесън е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: