Патладжан с доматен сос и чесън

ГеновеваГеновева
Ентусиаст
107
17
250
1
04/08/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо286
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се измива, бели се и се нарязва на колелца. Осолява се и се оставя така за 30 минути. След това се измива хубаво с вода и се оставя да се отцеди от водата.

През това време може да си настържете на ренде или да пасирате доматите, като ги обелите предварително, не е желателно да е с люспите, затова си изберете по меко и узряло домати. Да си обелите и пасирате чесъна.

След това в сгорещено олио пържите патладжана, като първо го овалвате в брашно.

След като патладжанът е готов, изпържен си приготвяме доматения сос. В дълбока тенджера слагаме олио и запържваме 3 с.л. брашно в него. След това добавяме половината чесън и червения пипер разбъркваме и добавяме водата.

Бъркаме с телена бъркалка, за да не остане на бучки брашното. Добавяме на части при постоянно бъркане доматите и 1 ч.л. захар.

След това слагаме при соса изпържения патладжан и оставяме да се сгъсти.

При нужда добавете още вода. Накрая посолете на вкус и добавете останалия чесън и магданоз. Да Ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар