Начин на приготвяне
Патладжанът се измива, бели се и се нарязва на колелца. Осолява се и се оставя така за 30 минути. След това се измива хубаво с вода и се оставя да се отцеди от водата.
През това време може да си настържете на ренде или да пасирате доматите, като ги обелите предварително, не е желателно да е с люспите, затова си изберете по меко и узряло домати. Да си обелите и пасирате чесъна.
След това в сгорещено олио пържите патладжана, като първо го овалвате в брашно.
След като патладжанът е готов, изпържен си приготвяме доматения сос. В дълбока тенджера слагаме олио и запържваме 3 с.л. брашно в него. След това добавяме половината чесън и червения пипер разбъркваме и добавяме водата.
Бъркаме с телена бъркалка, за да не остане на бучки брашното. Добавяме на части при постоянно бъркане доматите и 1 ч.л. захар.
След това слагаме при соса изпържения патладжан и оставяме да се сгъсти.
При нужда добавете още вода. Накрая посолете на вкус и добавете останалия чесън и магданоз. Да Ви е сладко!