Пълнен патладжан на фурна с кайма

30/07/2019
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваГуру132815822096
"Знаеш, че е лято, ама хубаво лято, когато отвсякъде се носи аромат на пълнени патладжани на фурна "
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо45 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо561
  • Преглеждания за месеца480
  • Преглеждания за седмицата46
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните разрязваме на две, като посоляваме хубаво и ги оставяме за 30 минути.

След като е изминало времето, ги измиваме.

Издълбаваме вътрешността на патладжаните внимателно и ги пускаме за кратко във вряща подсолена вода.

Нарязваме лука на дребно. В дълбок тиган изсипваме малко мазнина, и леко запържваме лука, добавяме каймата, както и нарязаната вътрешност на патладжана.

Овкусяваме със сол и черен пипер. Намазваме тавичка и нареждаме патладжаните. Започваме да пълним с плънката.

След като ги напълним, поставяме отгоре по резени домати и настъргваме кашкавала. Поставяме в предварително загрята фурна до разтапяне на кашкавала.

Поднасяме ястието от пълнени патладжани топло. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар