Начин на приготвяне
Измийте патладжаните и ги разрежете по дължина през средата.
Направете няколко разреса в сърцевината и поръсете вътре със сол.
Обърнете ги в голям гевгир надолу и ги оставете така за около 30 минути, за да пуснат горчивия си сок.
Изцедете ги след това, намажете ги хубаво с олио и ги запържете в тиган за няколко минути със сърцевината надолу.
С помощта на лъжица ги издълбайте и заделете вътрешността за плънката.
Запържете каймата в тиган с малко мазнина и добавете към нея нарязаните на ситно морков, лук, чесън, чушки и домати.
Оставете плънката да покъкри за няколко минути, овкусете я с подправки на вкус и я махнете от огъня. Добавете и сърцевината на патладжаните.
Наредете патладжаните в намаслена тавичка и ги напълнете със сместа.
Сложете пълнените патладжани в предварително загрята на 200 °C фурна до готовност.
По желание при сервиране ги поръсете с магданоз.
Пълненият патладжан с кайма, домати и чушки е много вкусен.
Добър апетит!