Начин на приготвяне
Патладжанът и чушките се изпичат и слагат в тенджера с капак, за да се задушат и по-лесно да се изпекат.
След това се почистват от люспи, дръжки и семки. Нарязват се на дребно и се оставят настрани.
В купа се счукват скилидките чесън с малко сол. Към тях се прибавят нарязаните на дребно пресен копър и магданоз. Наливат се по малко зехтин и оцет.
Дресингът за салатата се разбърква и половината се излива върху нарязаните чушки, а другата половина върху патладжана. Овкусяват се със сол и се разбъркват.
В средата на чинията за салатата с домати се поставят печените чушки, отгоре върху тях печеният патладжан.
Доматите се нарязват на шайби и подреждат отстрани в чинията заедно със сиренето, нарязано на плочки.
Отгоре върху разкошната салата с патладжан се поставят няколко кръгчета нарязан лук.
Салатата с патладжан, печени чушки, домати и сирене се сервира охладена.