Начин на приготвяне
Патладжаните се разрязват на две по дължина, като не бива да се белят. С нож се правят разрези откъм отрязаната страна.
Разрезите леко се отварят и се поръсват със сол. Оставят се да престоят около 30 минути, за да се оттече горчилката.
Загрейте фурната до 220 градуса и постелете тавичката с хартия за печене. Отцедете добре патладжаните /може дори да ги измиете/.
Подсушете ги добре. Намажете със зехтин парчетата патладжани и ги поставете с нарязаната страна надолу в тавичката. Под всяка половинка патладжан поставете стръкче мащерка. Печете около час.
След като ги извадите от фурната оставете за малко да изстинат. Сервирайте патладжаните с лимонови резени.
В сезона на патладжана опитайте непременно и класическата мусака с патладжан, тези вкусни рулца от патладжан или патладжанената разядка баба гануш.
Коментари