Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнен патладжан на фурна с кайма

Пълнен патладжан на фурна с кайма

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Пълнен патладжан на фурна с кайма
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Знаеш, че е лято, ама хубаво лято, когато отвсякъде се носи аромат на пълнени патладжани на фурна"

Необходими продукти

  • патладжани - 4 броя
  • кайма - 500 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • лук - 1 глава
  • домати - 2 бр.
  • кашкавал - 150 г
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните разрязваме на две, като посоляваме хубаво и ги оставяме за 30 минути.

След като е изминало времето, ги измиваме.

Издълбаваме вътрешността на патладжаните внимателно и ги пускаме за кратко във вряща подсолена вода.

Нарязваме лука на дребно. В дълбок тиган изсипваме малко мазнина, и леко запържваме лука, добавяме каймата, както и нарязаната вътрешност на патладжана.

Овкусяваме със сол и черен пипер. Намазваме тавичка и нареждаме патладжаните. Започваме да пълним с плънката.

След като ги напълним, поставяме отгоре по резени домати и настъргваме кашкавала. Поставяме в предварително загрята фурна до разтапяне на кашкавала.

Поднасяме ястието от пълнени патладжани топло.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: