Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Рулца»Рулца от кайма с тиквичка

Рулца от кайма с тиквичка

Рулца от кайма с тиквичка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Когато поводът е специален, а вие имате под ръка кайма - ние ви предлагаме една лесна за изпълнение рецепта"

Необходими продукти

  • кайма - 600 - 700 г
  • тиквички - 1 голяма
  • домати - 5 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 глава
  • лук - 2 глави, кромид
  • копър - 2 с.л.
  • магданоз - 2 с.л.
  • брашно - 30 г, препечено
  • хляб - 120 г, твърд, накиснат във вода
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 150 г
  • бяло вино - 100 мл
  • олио - 100 мл
  • чубрица - 1 щипка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичката, изчистена от семките, нарежете на 4-5 парчета, посолете ги, поръсете ги с нарязания на ситно копър и ги оставете да престоят за известно време.

Добавете към каймата накълцания магданоз, отцедения хляб, едно яйце, чубрицата, сол и черен пипер, омесете я, разпределете я на 4-5 части и ги оформете на шницели.

Сложете във всеки шницел по едно парче тиквичка, завийте на солено руло и наредете рулцата в намазана с олио тава, след което ги сложете да се пекат в умерена фурна.

Пригответе сос от настърганите лук, целина и морков, препеченото брашно, виното и накълцаните обелени домати и залейте запечените рулца от майка с тиквичка.

Разбийте останалите яйца с киселото мляко и 15 мин. преди да извадите рулцата от фурната, залейте всяко поотделно с тях и ги допечете.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: