Начин на приготвяне
Измийте и нарежете тиквичките и патладжаните на тънки филийки по дължина, без да ги белите.
Поръсете ги с малко сол и ги сложете в гевгир, за да се отцедят за 30 минути.
След това отново измийте патладжаните и ги подсушете.
Смесете съставките за марината, разбъркайте добре и полейте зеленчуци. Разбъркайте, за да се разпредели равномерно.
Оставете зеленчуците да се мариноват за 30 минути.
След това загрейте скара или грил тиган и ги изпечете от двете страни.
Нарежете или пресовайте една скилидка чесън.
Нарежете също босилека и копъра.
В купа смесете двата вида сирене и нарязаните подправките. Разбъркайте и ако е необходимо, добавете сол на вкус и малко черен пипер.
Сложете по една лъжичка от плънката на всички гриловани тиквички и патладжан на скара и навийте на зеленчукови рулца.
Охладете рулцата от тиквички и патладжан в хладилник за няколко часа и поднесете като студено предястие или гарнитура.
Добър апетит!