Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Рулца»Рулца от патладжани с кашкавал

Рулца от патладжани с кашкавал

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Рулца от патладжани с кашкавал
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Дори не можем да изчакаме да изстинат тези патладжанени рулца - направо ги нападаме"

Необходими продукти

  • патладжани - 1 бр. голям
  • рикота - 1 ч.ч.
  • пармезан - 1/2 ч.ч настърган
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз
  • олио
  • черен пипер - на вкус
  • сол
  • домати - 315 г буркан
  • кашкавал - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме по дължина патладжаните и ги поръсваме със сол. Оставяме за 15 минути, докато си пуснат горчивия сок, след което измиваме с вода и подсушаваме.

Вземаме си тава за печене и нареждаме филийките патладжан, но предварително ги намазваме от двете страни с олио.

Поставяме в печката и печем патладжаните 15 -20 минути при 200 градуса.

Приготвяме си плънката, като в кана на кухненският робот слагаме половината рикота, магданоза и чесъна. Смиламе, докато магданозът стане на много ситно.

Получава се смес, която прибавяме към останалата рикота и добавяме пармезана, солта и черният пипер на вкус.

Объркваме всичко, докато се получи еднородна смес. Вадим патладжана от фурната и оставяме, докато изстине леко.

Вземаме филийка патладжан, намазваме с част от сместа и навиваме на руло.

Така правим и с останалите филийки патладжан.

Изсипваме 1 ч.ч от доматите на дъното на тавичка, върху него нареждаме патладжанените рулца и поливаме отгоре с останалите домати.

Поставяме в печката и печем за 10 минути, след което вадим.

Поръсваме с настърганият кашкавал и отново поставяме в печката до желаният загар.

Поднасяме рулцата от патладжани с кашкавал, докато са още топли.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: