Начин на приготвяне
Нарязваме по дължина патладжаните и ги поръсваме със сол. Оставяме за 15 минути, докато си пуснат горчивия сок, след което измиваме с вода и подсушаваме.
Вземаме си тава за печене и нареждаме филийките патладжан, но предварително ги намазваме от двете страни с олио.
Поставяме в печката и печем патладжаните 15 -20 минути при 200 градуса.
Приготвяме си плънката, като в кана на кухненският робот слагаме половината рикота, магданоза и чесъна. Смиламе, докато магданозът стане на много ситно.
Получава се смес, която прибавяме към останалата рикота и добавяме пармезана, солта и черният пипер на вкус.
Объркваме всичко, докато се получи еднородна смес. Вадим патладжана от фурната и оставяме, докато изстине леко.
Вземаме филийка патладжан, намазваме с част от сместа и навиваме на руло.
Така правим и с останалите филийки патладжан.
Изсипваме 1 ч.ч от доматите на дъното на тавичка, върху него нареждаме патладжанените рулца и поливаме отгоре с останалите домати.
Поставяме в печката и печем за 10 минути, след което вадим.
Поръсваме с настърганият кашкавал и отново поставяме в печката до желаният загар.
Поднасяме рулцата от патладжани с кашкавал, докато са още топли.