Начин на приготвяне
Тиквичката, изчистена от семките, нарежете на 4-5 парчета, посолете ги, поръсете ги с нарязания на ситно копър и ги оставете да престоят за известно време.
Добавете към каймата накълцания магданоз, отцедения хляб, едно яйце, чубрицата, сол и черен пипер, омесете я, разпределете я на 4-5 части и ги оформете на шницели.
Сложете във всеки шницел по едно парче тиквичка, завийте на солено руло и наредете рулцата в намазана с олио тава, след което ги сложете да се пекат в умерена фурна.
Пригответе сос от настърганите лук, целина и морков, препеченото брашно, виното и накълцаните обелени домати и залейте запечените рулца от майка с тиквичка.
Разбийте останалите яйца с киселото мляко и 15 мин. преди да извадите рулцата от фурната, залейте всяко поотделно с тях и ги допечете.