Пълнени домати по манастирски

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
792
122
11/07/2019
"Има толкова рецепти за пълнени домати, но тази, тази ще запишете сред любимите си "
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 296
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пълнени Домати

Начин на приготвяне

Доматите се измиват и се издълбават. Лукът се нарязва на дребно и се задушава в растителното масло до омекване, след което се прибавят изчистените и измити гъби, нарязани на дребно и задушаването продължава.

Добавят се оризът сол и малко гореща вода. Като набъбне оризът, сместа се сваля от огъня, разбърква се с част от прясното масло и дребно нарязания магданоз, подправя се с черен пипер и се разпределя в доматите.

Пълнените домати се нареждат в тава, поръсват се с останалото разтопено масло и се пекат във фурна почти до готовност.

Помощна щипка за рязане на плодове и зеленчуци
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Помощна щипка за рязане на плодове и зеленчуци
3.00 лв.
Виж ››

Тайната на перфектно нарязаните зеленчуци е в използването на тази удобна помощна щипка

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар