Пълнени домати по манастирски

11/07/2019
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене70 мин.
  • Общо100 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо234
  • Преглеждания за месеца233
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се измиват и се издълбават. Лукът се нарязва на дребно и се задушава в растителното масло до омекване, след което се прибавят изчистените и измити гъби, нарязани на дребно и задушаването продължава.

Добавят се оризът сол и малко гореща вода. Като набъбне оризът, сместа се сваля от огъня, разбърква се с част от прясното масло и дребно нарязания магданоз, подправя се с черен пипер и се разпределя в доматите.

Пълнените домати се нареждат в тава, поръсват се с останалото разтопено масло и се пекат във фурна почти до готовност.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар