Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени домати»Пълнени домати по манастирски

Пълнени домати по манастирски

Пълнени домати по манастирски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5
"Има толкова рецепти за пълнени домати, но тази, тази ще запишете сред любимите си"

Необходими продукти

  • домати - 1.2 кг
  • масло - 50 мл растително
  • масло - 100 г прясно
  • гъби - 150 г (пресни печурки)
  • ориз - 100 г
  • лук - 150 г
  • магданоз - ½ връзка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се измиват и се издълбават. Лукът се нарязва на дребно и се задушава в растителното масло до омекване, след което се прибавят изчистените и измити гъби, нарязани на дребно и задушаването продължава.

Добавят се оризът сол и малко гореща вода. Като набъбне оризът, сместа се сваля от огъня, разбърква се с част от прясното масло и дребно нарязания магданоз, подправя се с черен пипер и се разпределя в доматите.

Пълнените домати се нареждат в тава, поръсват се с останалото разтопено масло и се пекат във фурна почти до готовност.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: