Дробчета по манастирски

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Дробчета по манастирски
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Дробчета по манастирски - гозба, чиято рецепта задължително трябва да присъства във вашия рецептурник"

Необходими продукти

  • мариновани гъби - 270 грама
  • пилешки дробчета - 500 грама
  • лук - 2 глави
  • чушки - 1 зелена + 1 червена
  • олио - 50 мл
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • моркови - 1 брой
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • мащерка
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте дробчетата и ги подсушете много добре. Загрейте олиото и ги запържете.

Добавете нарязаните зеленчуци и посолете. Сложете капак и гответе на умерен огън, като от време на време разбърквате.

Когато поомекнат зеленчуците, сипете виното и овкусете с двата вида пипер и мащерката.

Гответе без капак до извирането на половината от соса. Прибавете доматеното пюре.

След няколко минути свалете дробчетата от котлона и поръсете вкусното бирено мезе с прясно нарязан магданоз.

Дробчетата по манастирски са готови!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: