Начин на приготвяне
Смесете телешката кайма със свинската, добавете подправките и накълцаните предварително чесън и лук.
Омесете, за да се смесят добре съставките.
Оформете кюфтенца от малка до средна големина и ги изпържете в сгорещено олио.
С нож задраскайте кръст на доматите и ги пуснете в гореща вода за съвсем кратко време.
Така бланширани ще можете да ги обелите по-лесно. След което ги накълцайте на много ситно или ги минете през ренде.
Запържете лука и чесъна, добавете доматите и оставете да покъкри за 5 минути.
След това сложете дафиновото листче и захарта и оставете да покъкри отново за 5 минути.
Добавете кюфтенцата и оставете за 5-10 минути. Смъкнете от котлона вашите кюфтета по манастирски.
Пасирайте доматения сос (по желание).