Картофени кюфтета с маслинова паста и чушка

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
158
21/06/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо126
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • картофи - 6 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • индийско орехче - 1 ч.л.
  • мащерка - ¼ ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • чесън на прах
  • чедър - ½ ч.ч.
  • маслинова паста - 1 ч.ч.
  • печени чушки - 3 бр.
  • За панировката
  • брашно - ¾ ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • мащерка - ¼ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват обелени с малко вода и сол. Горещи се изцеждат, пасират и смесват с 1-2 с.л. брашно и с настърганото сирене Чедър. Овкусява се с подправките.

С навлажнени ръце се оформя плосък диск, отгоре се поставя с лъжица от маслиновата паста, а в средата ѝ – малко парче червена чушка.

Отвсякъде се обвива с картофената смес. Заглажда се и се оформя кюфте.

Продуктите за панировката се смесват.

На порции се прибавя около 1/3 ч.ч. вода, докато се получи тесто с гъстотата на това за палачинки.

Кюфтетата се потапят в панировката и се пускат в голямо количество вряща мазнина. Пържат се до златисто.

Помощна щипка за рязане на плодове и зеленчуци
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Помощна щипка за рязане на плодове и зеленчуци
3.00 лв.
Виж ››

Тайната на перфектно нарязаните зеленчуци е в използването на тази удобна помощна щипка

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар