Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Шницели от артишок и аспержи с маслинова паста

Шницели от артишок и аспержи с маслинова паста

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321213
Шницели от артишок и аспержи с маслинова паста1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
15

Необходими продукти

  • аспержи - 170 г
  • артишок - 280 г
  • яйца - 2 бр.
  • мента - 2 с.л. листа
  • пармезан - 40 г
  • брашно - 35 г
  • олио - за пържене
  • За маслиновата паста
  • маслини - 60 г зелени + 60 г черни маслини
  • магданоз - 1/4 чаша
  • лук - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе маслиновата паста, като смесите всички продукти в купа.

Смесете аспержите, артишока, яйцата, листата от мента, пармезана, брашното и подправете. Загрейте олио в голям тиган.

Разпределете сместа на топчета с помощта на супена лъжица и ги запържете, докато станат кафяви.

Изваждайте ги върху хартия, за да се подсушат. Сервирайте горещи с маслинова паста.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: