Начин на приготвяне
Преди да започнете да готвите отделете две от най-външните листа на зелката за гарнитура. Отделете още 5, с които ще оформите рулото.
Сварете пет зелеви листа в тенджера - за 4-5 минути.
Остатъка от зелето нарежете на ситно и заедно с наситнения лук запържете в маслото до омекване - около 15 минути. Когато зелето стане готова се сваля от огъня.
Прибавете към него галетата, магданоза, предварително разбитите яйца и подправки на вкус. Разбъркайте добре.
В предварително намазнена продълговата тавичка поставете 3 от сварените и отцедени зелеви листа. Изсипете върху тях сместа и покрийте с останалите листа.
Така приготвеното руло се пече 45 минути в средата на предварително загрята до 180 градуса фурна. Поднася се с гарнитура от консервирания боб с домати и пресни зелеви листа за декорация.
Коментари