Начин на приготвяне
Наситнете лука и двете чушки (изпечени и обелени). Наситнете и чесъна.
Сипете зехтина в тенджера или дълбок тиган, загрейте и пуснете вътре лука. Щом омекне, прибавете чушките и чесъна. Овкусете с кимиона, червения пипер и чилито.
Добавете каймата и пържете до получаването на фини трохички, като притискате и разбърквайте.
След около 5 минути сипете бульона и добавете нарязаните домати. Поръсете с черен пипер, сол, риган и захар.
Разбъркайте и намалете силата на огън. Гответе около 25 минути и добавете отцедения боб от консерва.
Ако чилито е много гъсто, налейте малко топла вода. Гответе още 10 минути.
Поднесете с варен бял бял ориз.
Вкусното Чили кон Карне е готово.