Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Чили»Вкусно Чили кон Карне

Вкусно Чили кон Карне

Вкусно Чили кон Карне
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Това вкусно Чили кон Карне ще ви засити поне до вечерта"

Необходими продукти

  • домати - 1 консерва нарязани (400 грама)
  • телешки бульон - 300 мл
  • червен боб - 1 консерва (400 грама)
  • телешка кайма - 400 грама
  • лук - 1 голяма глава
  • червени чушки - 1 брой
  • люти чушки - 1 брой
  • кимион - 1 ч.л смлян
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чили - 1 ч.л. леко люто
  • риган - 1/2 ч.л
  • зехтин - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете лука и двете чушки (изпечени и обелени). Наситнете и чесъна.

Сипете зехтина в тенджера или дълбок тиган, загрейте и пуснете вътре лука. Щом омекне, прибавете чушките и чесъна. Овкусете с кимиона, червения пипер и чилито.

Добавете каймата и пържете до получаването на фини трохички, като притискате и разбърквайте.

След около 5 минути сипете бульона и добавете нарязаните домати. Поръсете с черен пипер, сол, риган и захар.

Разбъркайте и намалете силата на огън. Гответе около 25 минути и добавете отцедения боб от консерва.

Ако чилито е много гъсто, налейте малко топла вода. Гответе още 10 минути.

Поднесете с варен бял бял ориз.

Вкусното Чили кон Карне е готово.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: