Начин на приготвяне
В дълбок тиган със загрят зехтин се задушава нарязаният на дребно лук, а малко след това и чесънът. След като омекнат, се прибавят нарязаните червена, жълта и люта чушка.
След кратко готвене се добавя телешката кайма. Разбърква се, докато побелее и стане на трохи. Прибавя се сол на вкус и подправките - кимион, черен пипер и малко канела.
Доматеното пюре се разрежда с малко вода и заедно със смлените домати се слага в тигана.
Ароматното Чили кон Карне се готви на умерена температура около десет минути, след което се прибавят телешкият бульон, консервираният боб и царевицата.
Готвенето продължава, докато се сгъсти леко. Готовото пикантно ястие се сервира, поръсено с нарязан на ситно пресен кориандър или магданоз и лъжица заквасена сметана.
Много вкусно Чили кон Карне за вечеря на цялото семейство!