Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Чили»Много вкусно Чили кон Карне

Много вкусно Чили кон Карне

Много вкусно Чили кон Карне
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Богато ястие Чили кон Карне, на което всички, които го опитат, се възхищават"

Необходими продукти

  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 5 с.л.
  • чушки - 2 бр. /1 червена + 1 жълта/
  • люти чушки - 1 бр.
  • кайма - 500 г телешка
  • сол
  • кимион - 1/2 к.л. смлян
  • черен пипер - 1/2 к.л. смлян
  • канела - 1/3 к.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • домати - 1 ч.ч. смлени
  • телешки бульон - 1/2 ч.ч.
  • червен боб - 1 ч.ч. консервиран
  • царевица - 1 ч.ч. консервирана
  • кориандър - пресен /или магданоз/
  • заквасена сметана - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган със загрят зехтин се задушава нарязаният на дребно лук, а малко след това и чесънът. След като омекнат, се прибавят нарязаните червена, жълта и люта чушка.

След кратко готвене се добавя телешката кайма. Разбърква се, докато побелее и стане на трохи. Прибавя се сол на вкус и подправките - кимион, черен пипер и малко канела.

Доматеното пюре се разрежда с малко вода и заедно със смлените домати се слага в тигана.

Ароматното Чили кон Карне се готви на умерена температура около десет минути, след което се прибавят телешкият бульон, консервираният боб и царевицата.

Готвенето продължава, докато се сгъсти леко. Готовото пикантно ястие се сервира, поръсено с нарязан на ситно пресен кориандър или магданоз и лъжица заквасена сметана.

Много вкусно Чили кон Карне за вечеря на цялото семейство!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: