Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Руло със зеле и боб

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
307124218
Руло със зеле и боб1 / 2
15/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • зеле - 1 бр /около 700 г/
  • лук - 1 глава
  • масло - 50 г
  • галета - 75 г
  • боб - зрял фасул с домати консерва
  • яйца - 2 бр
  • черен пипер
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Преди да започнете да готвите отделете две от най-външните листа на зелката за гарнитура. Отделете още 5, с които ще оформите рулото.

Сварете пет зелеви листа в тенджера - за 4-5 минути.

Остатъка от зелето нарежете на ситно и заедно с наситнения лук запържете в маслото до омекване - около 15 минути. Когато зелето стане готова се сваля от огъня.

Прибавете към него галетата, магданоза, предварително разбитите яйца и подправки на вкус. Разбъркайте добре.

В предварително намазнена продълговата тавичка поставете 3 от сварените и отцедени зелеви листа. Изсипете върху тях сместа и покрийте с останалите листа.

Така приготвеното руло се пече 45 минути в средата на предварително загрята до 180 градуса фурна. Поднася се с гарнитура от консервирания боб с домати и пресни зелеви листа за декорация.

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

руми
руми
това от картинката не прилича на печено
20.02.2014 21:12