Задушен ориз в микровълнова

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
792
122
03/06/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо951
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • ориз - 1 ч.
  • вода - 2 ч.
  • краве масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се слага в керамична купа и се налива водата. Похлупва се и се държи 5 мин. при 600 Вт в микровълнова фурна.

Превключва се на 180 Вт и се държи още 20 мин., без да се разбърква.

Накрая се прибавят маслото и подправки по избор.

Забележки: Оризът става много по–вкусен, ако престои похлупен още 10 мин. Към ориза може да се прибавят нарязани пресни подправки, като например магданоз, целина, копър и др.

Готовият ориз е подходяща гарнитура за месо от всеки тип.

Удобен емайлиран гевгир с дръжка - 20 cм-12%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Удобен емайлиран гевгир с дръжка - 20 cм
17.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Изключително удобен и практичен, металният гевгир ще бъде ваш помощник в приготвянето на всяко ястие. Позволява лесно измиване и отцеждане на продуктите. Металният гевгир се предлага с дълга дръжка за още по-удобна употреба и съхранение.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар