ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Дивеч»Пъдпъдъци, яребици и бекаси на скара

Пъдпъдъци, яребици и бекаси на скара

Пъдпъдъци, яребици и бекаси на скара
13/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • диви птици - 10 пъдпъдъка или 5 яребици, бекаси
  • хляб - 10 филийки
  • галета - 1 ч.ч.
  • масло - 20 г краве
  • олио - 1 ч.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Разрежете измития пернат дивеч откъм гърба на половинки, без да ги отделяте, начукайте ги леко, посолете ги, оваляйте ги хубаво в галетата и ги печете на скара, като от време на време ги намазвайте с олио.

Сервирайте птиците върху изпържените в маслото филийки и с гарнитура от задушен ориз с гъби.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: