Пъдпъдъци, яребици и бекаси на скара

13/09/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо25
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • диви птици - 10 пъдпъдъка или 5 яребици, бекаси
  • хляб - 10 филийки
  • галета - 1 ч.ч.
  • масло - 20 г краве
  • олио - 1 ч.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете измития пернат дивеч откъм гърба на половинки, без да ги отделяте, начукайте ги леко, посолете ги, оваляйте ги хубаво в галетата и ги печете на скара, като от време на време ги намазвайте с олио.

Сервирайте птиците върху изпържените в маслото филийки и с гарнитура от задушен ориз с гъби.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар