Свински пържоли с гъби и сметана

21/05/2019
Приготвяне35 мин.
Готвене35 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 139
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган сгорещете 2/3 от маслото, изпържете в него пържолите по 3 мин. от двете страни, извадете ги, поръсете ги с черен пипер и сол и ги сложете на топло място.

Добавете в тигана останалото масло, запържете нарязаната на малки кубчета сланина, докато получи хрупкава коричка, прибавете обеления и накълцан на ситно лук и пържете, докато стане прозрачен, като го бъркате периодично.

Сипете почистените и нарязани на филийки печурки и гответе още 5-6 мин., поръсете с брашното, залейте с бульона и сметаната и бъркайте непрекъснато, докато кипне, след което поръсете с черен пипер и сол на вкус.

Разпределете пържолите в чиниите и ги залейте с гъбения сос.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар