Пържени бъбреци

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Пържени бъбреци
Снимка: Стоянка Русенова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Пържените бъбреци могат да бъдат невероятно мезе, стига да ги приготвите по правилната рецепта- за късмет я имате"

Необходими продукти

  • свински бъбреци - 6 бр.
  • вода - 500 мл
  • оцет - 1 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • червен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си подготвяме свинските бъбреци, като ги разрязваме на две по дължина.

По желание може да изчистите всичката бяла част, която е във вътрешността.

Аз предварително ги нарязвам на хапки, но може както сме ги разрязали на две, така да си поставим в купата с вода и оцет за около 20 минути.

През това време поставяме на котлона съд с вода и оставяме да заври.

Премахваме бъбреците от оцетената вода и ги пускаме за 2-3минути във врялата водата и ги вадим.

Ако не сме ги нарязали на хапки, сега е моментът.

Поставяме тигана с маслото, загряваме и след това добавяме бъбреците и подправките - сол, черен пипер, кимион и чубрицата.

Оставяме така за около 5 минути да се задушат и тогава добавяме червения пипер.

Разбъркваме и премахваме от котлона нашите пържени свински бъбреци.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: