Бърза торта с крем за еклери

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Бърза торта с крем за еклери
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Знаете ли защо обичаме бързите торти, защото нямаме търпение да хапнем нещо вкусничко"

Необходими продукти

  • бисквити - 300 г с масло
  • масло - 1 с.л.
  • за крема
  • пудинг - 1 пакет Ванилия
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 5 с.л.
  • ванилия - 1 прахче
  • течна сметана - 200 мл
  • глазура
  • прясно мляко - 100 мл
  • пудра захар - 50 г
  • масло - 2 с.л.
  • шоколад - 100 г натурален
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с крема, като в част от студеното мляко разтворите пудинга. Останалото мляко поставете в метален съд заедно със захарта и ванилията, след като се разтвори захарта, добавете разтворения пудинг, варете до сгъстяване.

Завийте крема със стреч фолио и оставете да се охлади напълно. След като това стане, разбийте сметаната на пухкав крем и на части добавяйте от охладения пудинг, крема е готов.

В найлонов плик натрошете бисквитите с точилка. Намажете тава с размери 20х30 с разтопеното масло, разпределете половината натрошени бисквити върху него равномерно. Върху тях разпределете крема и отново бисквити.

Пригответе глазурата, като в метален съд прибавите всички продукти, заедно с начупения шоколад. На бавен огън, при непрекъснато бъркане, варете до гладка смес. Внимателно залейте тортата с глазурата и я поставете в хладилник за 3-4 часа.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: