Домашна кървавица по велинградски

11/06/2019
  • Приготвяне180 мин.
  • Общо180 мин.
  • Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо40
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • карантия - белият дроб, сърцето, бъбреците и дебелите черва на прасето
  • свинско месо - 1. 5 кг обрезки от кървавото месо, заедно с тлъстините
  • кръв - 1. 5 л несъсирена
  • праз - 5 - 6 стръка
  • кимион - 30 г
  • копър - 30 г
  • чубрица - 30 г
  • джоджен - 30 г
  • черен пипер - 30 г смлян
  • сол - 110 г
  • За маринатата
  • зелева чорба - 2 л
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кръвта се събира при клането на прасето, веднага се разбърква със солта с дървена лъжица, за да не съсири, и се слага на хладно място до момента на употребата.

Дебелите черва се обръщат, измиват се хубаво в 4-5 води със сол и се слагат за 1-2 часа в марината от зелева чорба или оцет с няколко зърна черен пипер и натрошен дафинов лист.

Белият дроб, сърцето, бъбреците и месото се нарязват на малки късчета и се разбъркват с много ситно нарязания праз, кръвта, черния пипер, кимиона, копъра, чубрицата и джоджена.

Със сместа се пълнят маринованите дебели свински черва, като се прищипват с конец на 30-35 см, и се окачват на дълги пръчки на високо открито място. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар