Начин на приготвяне
Нарязаното на дребно месо, накиснатия хляб, белият дроб, далака, черния дроб, бъбрекът, сърцето и подправките се поставят в съд и хубаво се разбъркват.
Измитото с вода и сол дебело черво се пълни с готовата смес и се завързва здраво от двете страни.
В тенджера се налива вода, на дъното се поставя чиния и върху нея се слага напълненото черво. Отгоре се захлупва с още една чиния и се оставя да ври на слаб огън около 2 - 3 часа.
Съставките за 1 кървавица.
Коментари
исърцаОвкусява се състо - същои сърцата. Месото - също.Овкусява се с чер пипер, чубрица и сол.Пълни се в червата и се сварява. Никога не се слага чер дроб, защото горчи и не е вкусно.
Продуктите от рецептата имат различна степен на твърдост след варене, а така също и различно раздуване при варене.Ако така направите кървавица ще получите бъркане за прасета.
Ако ще правите кулинарен сайт привлечете грамотни хора.