Това прелича на бахур, кървавица прави от бял дроб, бут,малко от филето, праз, чер пипер, червен сол, вино, кръв,задължително се бърка в корема на прасето и се пълни в дебелото черво..И Се СУШИ. Свари ли се не е къвавик
21.01.2015 22:12
5
2
Шатрова
Най-хубавата и вкусна кървавица е следната: Белия дроб на едно стотина килограма прасе, 2-3 бъбрека, 1-2 сърца. 2-3 килограма месо от обрязване при разфасовка на прасето, месо от сланината, ако има такова, изрезки. Месото трябва сърцата. Изстина. Накълцва се всичко да бъде мазно. Сварява се белият дроб, бъбреците
исърцаОвкусява се състо - същои сърцата. Месото - също.Овкусява се с чер пипер, чубрица и сол.Пълни се в червата и се сварява. Никога не се слага чер дроб, защото горчи и не е вкусно.
20.11.2014 21:10
4
4
разбирач
в някои краища така се прави (само че сушена) ...прибавя се задължително вино и червен пипер (чесън и джинджифил - не)
25.01.2014 22:07
3
Вальо
Вчера написах пост и днес разбирам, че е изтрит. Нищо сгафих или що? Писах по темата домашна кървавица и споделих наша рецепта.
23.12.2013 09:57
2
бат Венци
абсулютна 0 .даже и прасетата няма да я ядат.
06.12.2013 12:53
6
Трамвай
С тази рецепта ако направите кървавица аз ще стана трамвай.
Продуктите от рецептата имат различна степен на твърдост след варене, а така също и различно раздуване при варене.Ако така направите кървавица ще получите бъркане за прасета.
Ако ще правите кулинарен сайт привлечете грамотни хора.
исърцаОвкусява се състо - същои сърцата. Месото - също.Овкусява се с чер пипер, чубрица и сол.Пълни се в червата и се сварява. Никога не се слага чер дроб, защото горчи и не е вкусно.
Продуктите от рецептата имат различна степен на твърдост след варене, а така също и различно раздуване при варене.Ако така направите кървавица ще получите бъркане за прасета.
Ако ще правите кулинарен сайт привлечете грамотни хора.