Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхния»Фабада с боб и кървавица

Фабада с боб и кървавица

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Фабада с боб и кървавица1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • боб - 200 г
  • кървавица - 140 г
  • колбас - 140 г пушен
  • вода - 2 ч.ч.
  • бульон - 1 1/2 ч.ч. пилешки
  • лук - 3/4 глава
  • чушка - 3/4 червена
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете фасула за 6 – 8 часа в студена вода.

След това измийте боба, а водата се изсипва. Залейте фасула с бульона и водата и го сложете да се вари докато омекне.

Нарежете лука, чушката и колбаса и ги изпържете в зехтин. След това задушете всичко за около 2 минути и го изсипете в тенджерата при сварения боб.

Ястието се вари още 30 минути на слаб огън. Фабадата е готова, когато се сгъсти.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: