Зеленчукова запеканка с яйца

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
768
93
24/04/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо380
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • зелка - ½ голяма
  • моркови - 4 бр.
  • цвекло - 1 малка глава
  • картофи - 4 бр.
  • лук - 2 глави
  • растително масло - ½ ч.ч.
  • краве масло - 30 г
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • бял хляб - 2 броя филии
  • оцет - 1 ч.л.
  • ким
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, цвеклото и морковите се настъргват и се задушават в половината от растителното масло, прибавя се оцетът и като поомекнат, се прибавя зелето, ситно нарязано. Наръсват се ким и сол и се заливат с 1 чаена чаша гореща вода.

Задушават се до омекване на зелето. В намазана с мазнина тавичка се изсипва сместа. Картофите (сурови) се обелват, нарязват се и се смесват с останалото растително масло.

Нареждат се върху зеленчуковата смес и се посоляват.

Ястието се пече 25 мин, изважда се от фурната, залива се с разбитите в прясното мляко с щипка сол и черен пипер яйца, стръсква се, наръсват се хлебните трохи, тук – там се слагат парченца краве масло и се пече, докато заливката на запеканката се зачерви.

Поднася се със салата по избор.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар