Начин на приготвяне
Задушаваме ситно нарязания лук в сгорещеното олио до омекване.
Прибавяме зелето, нарязано на тънки ивички и претрито със сол, половината домати, нарязани на ситно, ориза и черния пипер.
Разбъркваме добре, слагаме 2 к.ч. топла вода, посоляваме и задушаваме 10 минути.
Изсипваме сместа в тавичка, нареждаме отгоре кръгчета от останалите домати и слагаме във фурната да се запече.
През това време разбиваме брашното в прясното мляко, прибавяме разбитите яйца, леко посоляваме, разбъркваме и изсипваме заливката.
След 5-6 минути поръсваме с настъргания кашкавал и запичаме до зачервяване. Сервираме поръсено със ситно нарязания магданоз.